25/09/2024 | Nyheder

Scoot VM og Extreme Barcelona 2024

VM i Scoot (løbehjul) var i år i en bowl og derfor en meget meget anderledes oplevelse for de fleste af vores danske riders. Men også andre nationer kæmpede med faciliteten. Særligt nogle at de helt store navne fra blandt andet UK, som til dagligt kører i nogle meget større ramper, havde udfordringer med at få lavet et run og lande det. Mange af vores danske riders er dog lidt mere alsidige og en del af dem havde da også været i Italien over sommeren, for at øve i parken. Det viser dedikation og seriøsitet.

Vi havde en stor gruppe af danske riders med ved VM og det pyntede godt i landskabet med danske flag og et stort dansk heppekor. Det er noget, der virkelig bliver bemærket og andre lande begynder at følge trop.

Til VM stiller man op som land og i og med vi har et landshold, så er det naturligt for Danmark at bære den rød/hvide uniform. Andre nationaliteter er endnu ikke så organiserede, og kører fortsat meget for deres personlige sponsorer.

Se mere om konkurrencen her!

Oversigt over danske riders ved VM i Italien

Junior Park

12. plads: Jacob Olsen (15 år)

30. plads: Bastian Ravn Fjorbak (12 år)

36. plads: Mark Bruun (16 år)

41. plads: Malthe Lauridsen (16 år)

43. plads: Kasper Juhl (16 år)

PRO Park

4. plads: Hjalte Langebek Hansen (19 år)

9. plads: Simon Jensen (20 år)

15. plads: Leander Viltoft (15 år)

51. plads: Joas Helms (22 år)

52. plads: Marius Christensen (19 år)

70. plads: Simon Jonson (22 år)

Extreme Barcelona

Extreme Barcelona lå i umiddelbar forlængelse af VM i Rom. Det var dagen efter, så vores danske rider Jacob Olsen kunne ikke få practise, men gik direkte i kvartfinalerne i juniorkategorien efter en kort warmup på 30 minutter.

I finalen landede Jacob på tredjepladsen. At få en podieplads i Barcelona til dette fantastiske og storslåede event, var en kæmpe oplevelse og har bidraget til at sætte Danmark på verdenskortet, samtidig med at det har givet Jacob både stolthed og motivation for mere.

Derudover deltog Sylvester Boots (13 år), der blev nr. 6,  og Jonathan Buhl (14 år), der kom ind på en 9. plads.

Ekstremt højt niveau

Det danske scoot-landshold har i flere år været banebrydende og sætter gang efter gang et højt niveau til de internationale konkurrencer. Følg dem på på Facebook og Instagram (@nasctdk).

Se mere om konkurrencen og se flere billeder fra konkurrencen her!

Share