16/09/2024 | Nyheder

Danske kunstrulleskøjteløbere skriver historie ved VM i Rimini

To danske udøvere har netop repræsenteret Danmark ved Verdensmesterskaberne i kunstrulleskøjteløb, som i år blev afholdt i Rimini, Italien under World Skate Games 2024. Dette verdensmesterskab er en af årets største begivenheder inden for rullesport, hvor atleter fra hele verden konkurrerer i forskellige discipliner som freeskating, dans og figurer.

I Junior-rækken opnåede Anna Costa Boesen en historisk placering. Med en flot præstation i Freeskating endte hun som nummer 10 ud af 34 løbere – den bedste placering nogensinde for en dansk kunstrulleskøjteløber ved et VM. Anna Costa Boesen, der også ligger nummer 10 på verdensranglisten, står sammen med landstræner Cathrine von Pein, der har været med på hele rejsen mod dette resultat.

I seniorrækken deltog Nathalia Tjørnehøj, som også leverede en flot præstation og opnåede en 28. plads i Freeskating. Begge løbere har tidligere deltaget ved VM og viser, at dansk kunstrulleskøjteløb er i fremgang på den internationale scene.

For Anna Costa Boesen blev VM 2024 en historisk oplevelse, som blev fejret med et lille glas champagne efter hendes imponerende 10. plads – et resultat, der aldrig før er opnået i dansk historie. Begge løbere kan være stolte af deres præstationer og glæder sig allerede til kommende konkurrencer.

 

Share