Skaterhockey, eller rullehockey er en søstersport til ishockey og floorhockey. Sportsgrenene adskiller sig ved typen af underlag, men også i graden af taklinger. Med ishockey som den hårdeste verision og floorhockey som den mindst hårde, ligger skaterhockey i midten af spektret, men regnes stadig for en kontaktsport.
I skaterhockey spiller to hold mod hinanden. Hver hold består af op til 16 spillere og to målvogtere. Under en kamp er der ingen begrænsninger på udskiftninger, der foregår flydende, altså uden at spillet går i stå.
En skaterhockeykamp består normalt af 3 x 15 minutters effektiv spilletid, med pauser hvert 15ende minut. Kampe foregår i meget høj fart og i et flydende spil. Dette skyldes de flydende udskiftninger og at der ikke er en blå linje eller en forsvarszone, som i ishockey.
Banen måler mindst 20 x 40 meter med runde hjørner og har bred indgang på langsiden, så udskiftninger kan ske flydende. Gulvet kan være af træ, asfalt eller cement og de fleste baner er omgivet af net for at beskytte omgivelserne mod de hurtige bolde. Mål og bander er bygget solidt, så de kan tåle stød og slag fra spillerne.
Spillerne løber på inlinerulleskøjter med stive støvleskafter, der beskytter anklerne ved hårde opbremsninger og hurtig acceleration. Der spilles med hockeystave og bolden er en hul hårdplastikbold.
Skaterhockey er en kontaktsport, men det er ikke tilladt at tackle med kroppen. Der stilles forskellige krav til sikkerhedsudstyr, alt efter hvilket niveau man spiller på, men det anbefales at bruge sikkerhedsudstyr og det er påkrævet ved kampe. Sikkerhedsudstyret består af en hjelm og udstyr der dækker stort set hele kroppen. Der stilles størst krav til målmandens udstyr, der blandt andet skal beskytte nakke og bryst.
Tilmeld dit hold her